torstai 20. elokuuta 2015

Mustikka-suklaamuffinssit



Tuliaismuffinssien tarina on surullinen; malttamaton ja kiireinen leipuri kuorrutti muffinssit vielä lämpiminä ja kuorrute suli muffinssien pinnalle. Irtokarkkikoristelu ei pelastanut tilannetta. Muffinssien maku sen sijaan oli loistava, leivontahetkessä kehitetty ohje pääsi listoille pysyvästi. 

Mustikka-suklaamuffinssit

2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl voin ja rypsiöljyn sekoitusta (tai pullomargariinia)
1 dl jugurttia
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva, sekoita. Lisää sen jälkeen vuorotellen taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja jugurtti. Lisää lopuksi marjat. 
Jaa taikina tukeviin muffinssivuokiin, paistaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Varo paistamasta liikaa tai menetät mehevyyden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti