Raakakakun leipominen on pitkään ollut to do -listalla, mutta sopivan ohjeen löytäminen on ollut hankalaa. Monissa ohjeissa pähkinöiden määrä on valtava, myös runsas kookosöljyn käyttö on tuntunut arveluttavalta. Tämä kakkuresepti on pitkän suunnittelutyön ja kahden kokeilukakun tuloksena kehitetty. Omasta ja testaajien mielestä kakku oli onnistunut ja sopivan makea.
Mansikkaraakakakku
Pohja
1,5 dl manteleita
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl raakakaakaojauhetta
1 banaani
0,5 dl maapähkinävoita
1-2 rkl hunajaa
1 rkl rusinoita
Täyte
Marjoja ja hedelmiä
Tässä kakussa esim. 1 pitaija, 1 keltainen kiivi ja mansikoita
Päälle
4 dl kookosmaitoa kookoskermavaahtoa varten
Hunajaa
Vaniljajauhetta
Valmista ensin pohja. Hienonna mantelit ja soseuta banaani esimerkiksi blenderissä. Muita pohjan aineksia ei käsitellä, joten sekoita sitten kaikki pohjan ainekset yhteen kulhossa. Lisää tarvittaessa lisää makeutusta eli hunajaa. Pohjan taikinan kuuluu olla melko jäykkää valmiina. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm). Voit käyttää myös kakkurengasta ja koota kakun suoraan tarjoiluastiaan.
Pilko täytteen hedelmät ja marjat, asettele ne pohjan päälle. Täytteen hedelmiä voi vaihdella, mutta liian kosteita hedelmiä kuten sitruksia ja ananasta tai pakastemarjoja ei kannata käyttää, sillä ne kostuttavat kakkua liikaa.
Kookoskermavaahdon valmistukseen käytetään kookosmaitoa. Käytä valmistukseen jääkaappikylmää kookosmaitoa (hätätilanteessa lyhyt purkin pakastus on myös hyvä keino). Kartonkisissa 2 dl:n purkeissa myytävä kookosmaito toimii kokemusteni mukaan parhaiten, mutta myös säilyketölkissä olevaa maitoa voi käyttää. Jos kookosmaito on tölkissä erottunut nesteeksi ja kiinteäksi, kaada neste pois ja käytä vain kiinteä tölkin sisältö. Vatkaa kookosmaito sähkövatkaimella vaahdoksi ja mausta hunajalla ja vaniljalla. Lusikoi vaahto hedelmien päälle. Koristele kakku lopuksi. Jääkaappisäilytys ennen tarjoilua tasoittaa makuja ja saa kookosvaahdon jähmettymään sopivasti.