Koska pakastin pullistelee kesän hyvän mustikkasaaliin ansiosta, mustikkapiirakka oli ilmiselvä valinta, kun kaverille tarvittiin synttäriherkkuja. Juoksevan margariinin voi korvata öljyn ja voin sekoituksella, fariinisokerin tavallisella. Tämä ohje toimisi myös esimerkiksi raparperipiirakan pohjana.
Mustikkapiirakka
1,5 dl (fariini)sokeria
3 dl vehnäjauhoa
2 dl ohrajauhoa
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1,5 dl maustamatonta jugurttia
Päälle 4 dl mustikoita
Sekoita kaikki pohjan ainekset paitsi kananmuna ja jugurtti ohjeen järjestyksessä kulhossa. Ota näin saatavasta murumaisesta seoksesta pieni määrä erilleen piirakan päälle ripoteltavaksi. Sekoita sitten joukkoon muna ja jugurtti ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Levitä mustikat pohjan päälle. Ripottele mustikoille hieman perunajauhoa ja sokeria. Lisää lopuksi muruseos piirakan päälle. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti