perjantai 28. elokuuta 2015

Tattarinäkkäri



Näkkärikokeilut saavat jatkoa tattarinäkkileivän muodossa. Voimakkaanmakuinen tattari sopii hyvin näkkäriin. Tattarihiutaleet voisi ohjeessa hyvin korvata myös muilla hiutaleilla, esim. kauralla. Tee näkkärilevystä tarpeeksi ohut ja paista tarpeeksi kauan, tämän leivän on tarkoitus olla kuivaa ja rapeaa. 

Tattarinäkkäri
(1 pellillinen)

1 dl tattarihiutaleita
3 dl vettä
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
ripaus suolaa takinaan tai sormisuolaa näkkärin päälle ennen paistamista

Mittaa tattarihiutaleet ja vesi kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia, ei kuitenkaan kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää sekaan kaikki loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista näkkäriä 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jätä näkkäri uuniin vielä uunin sammuttamisen jälkeen, avaa uunin luukku raolleen. Anna näkkärin jäähtyä uunissa. Paloittele näkkäri jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti