torstai 20. elokuuta 2015

Punainen linssikeitto



Keitot ovat parasta arki-iltojen ruokaa ja tästä linssikeitosta ei keitto enää parane. Resepti on peräisin Kasvissyöjän ruutukokista. Alla oleva annos on neljälle, kaksinkertaisena keitettynä monta töiden jälkeistä iltaa on pelastettu...

Punainen linssikeitto

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaista thaimaalaista currytahnaa
1 porkkana
1,5 dl punaisia linssejä
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl sitruunanmehua
Keiton päälle korianteria tai basilikaa

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon currytahna. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Huuhtele linssit lävikössä. 
Lisää porkkanaraaste, linssit, tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja paprikajauhe. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. 
Mausta keitto lopuksi sitruunamehulla, lisää suolaa tarvittaessa. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria tai basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti