T'ämä
thaimaalaisia vaikutteita omaava keitto on lämmittävän ja pehmeän
makuista. Valmistus on nopeaa ja keiton valmistumista jaksaa odotella
arki-iltojenkin nälässä. Keltainen currytahna ei ole erityisen tulista
ja sopii hyvin yhteen bataatin kanssa. Käytä ohjeessa riisinuudelia,
joka on leveää (ohut nuudeli ei toimi vaan muodostaa klöntin).
Bataatti-kikhernekeitto nuudelilla
1 bataatti
1 prk kikherneitä
1 kerä riisinuudelia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
inkivääriä
1 chili
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl keltaista currytahnaa
1 rkl kalakastiketta
5 dl kookosmaitoa
3 dl vettä
Esikäsittele
vihannekset. Pilko salottisipuli ja bataatti lohkoiksi. Silppua
valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuumenna kattilassa öljy ja currytahna.
Lisää sitten chili, valkosipuli ja inkivääri. Paista muutama minuutti.
Lisää salottisipuli ja bataatti ja paista hetki. Lisää kookosmaito ja
vesi. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää sitten kikherneet ja jatka
keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi riisinuudelikerä ja
cashewpähkinät ja keitä enää pari minuuttia niin, että nuudeli kypsyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti