Tästä
pähkinäleivästä tekee mainion (hyvän maun lisäksi) sen loputtomat
muuntelumahdollisuudet. Tällä kertaa tein leivän alla olevan ohjeen
mukaan, mutta leipää voi muunnella käyttämällä erilaisia pähkinöitä,
leseitä tai jauhoja. Yhden pähkinädesin voisi korvata esimerkiksi
kuivatuilla hedelmillä tai karpaloilla. Pähkinäleivän resepti on
variaatio ruotsalaisen bloggarin Leila Lindholmin filmjölkslimpasta.
Pähkinäleipä
4,5 dl täysmaitoa
1 dl siirappia
2,5 dl ruisjauhoja
3dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä
1 dl vehnäleseitä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl rusinoita
1,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
Yhdistä
maito ja siirappi kulhossa. Hienonna pähkinät ja kuivatut hedelmät.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteen joukkoon.
Sekoita huolellisesti. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun
leipävuokaan, ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin alatasolla
200 asteessa 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti