sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Punajuurikeitto



Tässä keitossa yksinkertaiset raaka-aineet yhdistyvät ihananmakuiseksi kokonaisuudeksi. Tässä ohjeessa kasvikset keitetään vedessä, mutta jos reseptin haluaisi viedä seuraavalla tasolle, kasvikset voisi myös ensin paahtaa uunissa. Lopputulos olisi silloin varmasti vähintään yhtä hyvä.


Punajuurikeitto

4 punajuurta
3 pientä perunaa
1 porkkana
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
kasvisliemikuutio
½ dl ruokakermaa
3-4 rkl pehmeää vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko kasvikset. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Lisää kasvisliemikuutio ja keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella ja lisää sen jälkeen kerma ja vuohenjuusto. Kuumenna keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti