sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Mustikkakukko






Mustikkakukko on loistava savolainen keksintö, jota ainakin itse valmistan aivan liian harvoin ottaen huomioon reseptin helppouden ja melkein (ainakin hyvänä mustikkavuonna) aina kotoa löytyvät tarvikkeet.  

Mustikkakukko



Kuoritaikina

200g voita
3/4 dl sokeria
3, 5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

8 dl mustikoita
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele vuoka. Taputtele 3/4 osa taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille, loput taikinasta säästetään mustikkakukon kanneksi. Sekoita täyteainekset ja kaada ne vuokaan. Muotoile jäljellä olevasta taikinasta kansilevy ja asettele se täytteen päälle. Paista mustikkakukkoa 200 asteessa 30-40 minuuttia. Nauti lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti