Karpalo-vadelmakakku
toimitti synttärikakun virkaa huhtikuisilla synttärikahveilla. Kakku on
öljyn ja jugurtin ansiosta hyvin kostea pitkästä paistoajastaan
huolimatta. Sankarin ikää ei paljasteta, mutta vihjeenä olkoon, että
muutaman vuoden päästä kakun päälle asetellaan kymmeniä kynttilöitä. :)
Karpalo-vadelmakakku
2 dl öljyä
3 munaa
2 dl tummaa sokeria
2 dl spelttijauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelijauhetta
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl karpaloita
1 dl vadelmia
Vatkaa öljy, kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi jugurtti ja marjat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40-50 minuuttia, siihen saakka, että kakku on kypsä myös keskeltä. Päällystä valmis kakku tuorejuustokuorrutteella, joka syntyy tuorejuustosta, tomusokerista ja pienestä nokareesta voita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti