Helsingin Sanomien ruokasivut ovat luottolähde hyville resepteille. Niin tälläkin kertaa. Vaiheikas valmistus kannattaa, koska salaatti on loistavan makuista! Pitkän reseptihiljaisuuden jälkeen sähköinen arkisto päivittyy taas; kiitos ystävän kehotuksen ;)
Porkkana-avokadosalaatti
1 kg porkkanoita
1 appelsiini (osa marinadiin, osa kastikkeeseen)
1 sitruuna (osa marinadiin, osa kastikkeeseen)
1 appelsiini (osa marinadiin, osa kastikkeeseen)
1 sitruuna (osa marinadiin, osa kastikkeeseen)
Marinadi:
puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu
½ tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl chiliä
½ tl mustapippuria
puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu
½ tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl chiliä
½ tl mustapippuria
Kastike:
Puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
2 kypsää avokadoa
vihreää salaattia
4 rkl ranskankermaa
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 tl seesaminsiemeniä
2 kypsää avokadoa
vihreää salaattia
4 rkl ranskankermaa
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 tl seesaminsiemeniä
Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Kuori porkkanat ja halkaise isokokoiset porkkanat pitkittäin puoliksi. Keitä porkkanoita miedosti
suolatussa vedessä 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Valuta hyvin ja siirrä paistonkestävään laakeaan astiaan.
Purista
puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu kulhoon. Jätä toiset
puolikkaat odottamaan. Sekoita mehujen joukkoon loput marinadin ainekset
eli juustokumina,
pilkotut valkosipulinkynnet, timjami, oliiviöljy, punaviinietikka,
suola, chili ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja kaada seos porkkanoiden
joukkoon. Paahda
sitten porkkanoita 230-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes
porkkanoissa on paahtuneita pieniä ruskeita pilkkuja. Jäähdytä
huoneenlämpöiseksi.
Valmista kastike. Purista loput sitrushedelmät, lisää 1 dl oliiviöljyä, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
Puolita
avokadot, poista kivi ja viipaloi. Pilko salaatti kulhoon. Paahda
auringonkukan- ja seesaminsiemenet kevyesti kuivalla, kuumalla
paistinpannulla.
Kasaa
porkkanat ja avokadoviipaleet salaatin päälle. Ripottele päälle
paahdetut siemenet ja lisää sopivasti kastiketta. Tarjoile ranskankerman
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti