sunnuntai 21. kesäkuuta 2015
Näkkäri
Maissijauhopussin kyljestä löytynyt näkkäriohje omilla sovelluksilla on resepti, joka on ollut usein toteutuksessa. Useita näkkäriohjeita testanneena, olen tullut siihen tulokseen, että tällä ohjeella lopputulos ja maku ovat selkeästi parhaita. Näkkäri valmistuu äkkiä. Siemenet ja hiivattomuus tekevät näkkäristä hyvin vatsaystävällistä!
Näkkäri
2 dl maissijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa näkkärin päälle ennen paistamista
Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperille ja kauli se toisen leivinpaperin läpi tasaiseksi levyksi. Leikkaa näkkäri paloiksi ennen paistamista. Ripottele päälle sormisuolaa. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 45 minuuttia. Säilytä valmista näkkäriä kuivassa paikassa esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti