Ehkä paras kakku ikinä, jopa klassikko. Tämän kokoisen taikinamäärän paistamiseen sopii hyvin irtopohjavuoka. Vuoraa pohja leivinpaperilla ja sivele vuoan reunat öljyllä. Tätä kakkua syötiin opiskeluviikon päätteeksi perjantai-illan viimeisenä ja lauantai-aamun ensimmäisenä ruokalajina.
Porkkanakakku
2, 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl öljyä
2,5 dl sokeria
3 munaa
300 g porkkanaraastetta
Kuorrutus:
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
Vatkaa
öljy, sokeri ja kananmunat. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Lisää sitten porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada
taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmista
kuorrute sekoittamalla kaikki aineet tasaiseksi seokseksi. Levitä
kuorrute jäähtyneen piirakan päälle. Koristele mantelirouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti